Jump to content
Sign in to follow this  
Mikasa

Cum te spioneaza Google

Recommended Posts

Zilele trecute am iesit cu colegii sa facem putina miscare. Daca tot ne-am inscris in campionatul intern de fotbal, am decis sa ne si antrenam. Toate bune si frumoase: alegem locatia, decidem care cu cine merge acolo, ca nu are rost sa ducem 14 masini cu noi, si … gata!

UPDATE (Darius): „spionajul” nu este facut de fapt de MIUI, asa cum multi dintre voi ati remarcat, ci de Google si nu este ceva deloc nou. Google Location History (sau Maps Timeline) urmareste indeaproape pe unde te deplasezi si Google Maps iti ridica intrebarea din imaginea de mai jos, daca ai putea contribui cu un review acelei locatii. Toate aceste optiuni vin preactivate dar pot fi manual dezactivate din setarile aplicatiilor Google si Google Maps. Cu alte cuvinte, tot ceea ce s-a scris mai jos poate fi declarat nul.

Ei, daca tot v-am povestit ca testez Redmi Note 8 PRO pentru review, l-am luat cu mine. Dar, fiindca am fost titular la mijloc, in aparare, in atac, pe flancuri si prin poarta, nu am putut sa filmez cu el. Insa, ajuns acasa, am decoperit detaliul de mai jos:

miui-spy.jpg?resize=554%2C1200&quality=1

 

Nu sunt vreun paranoic, deci nu am probleme ca Google stie tot ce fac. Ba din contra, i-am si dat drepturi sa ruleze rapoarte in background, ca sa ajut la imbunatatirea serviciilor. Plus ca, zice Big G, datele sunt anonime, nu sunt stocate pe undeva si bla-bla-bla! Dar de aici, pana la ce vedeti mai sus, e cale lunga. Nu am avut GPS-ul pornit, deci localizarea a fost realizata exclusiv prin triangulatia antenelor GSM. Stiu ca se poate face asta, si tinand cont ca vorbim despre un telefon chinezesc, ma asteptam sa ma spioneze. Ceea ce a fost frapant pentru mine a fost modul „pe fata” prin care a ales sa ma si informeze.

Discutia ar fi mai lunga, insa nu are rost sa pierdem timpul cu prea multe cuvinte. Bottom line – voi ce parere aveti despre confidentialitate, viata privata si software-urile pe care le folosim?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...